Принц Филип смята бягството на Хари в САЩ за дезертьорство. Отношението

...
Принц Филип смята бягството на Хари в САЩ за дезертьорство. Отношението
Коментари Харесай

Принц Филип: Хари е дезертьор

Принц Филип счита бягството на Хари в Съединени американски щати за дезертьорство. Отношението на брачна половинка на Елизабет II към постъпката на внука си се коментира в новата книга  " Prince Philip Revealed "  на кралската биографка Ингрид Сюърд. Според авторката, Филип по този начин и не схванал какво не е устройвало сина на Даяна.

„ От негова позиция, Хари и Меган са имали всичко, каквото човек може да си пожелае: красив дом, здрав наследник и неповторима опция посредством благотворителността да се оказва въздействие върху целия свят ”, пише Сюърд.

Филип счита, че Хари е зарязал родината, с цел да заживее в Америка като самовлюбена звезда. По думите на писателката, Хари напомнял на дядо си крал Едуард VIII, който през 1937-а се отхвърли от трона поради брак с американка, която не била от благороден генезис.

Принц Едуард наследи английския трон през 1936-аа. Станал крал, възнамерявал да се ожени за любовницата си - американката Уолис Симпсън. Против се оповестили държавното управление и министър председателите на страните от Британската империя. Премиерът Стенли Болдуин съобщи, че народът и църквата в никакъв случай не са признавали за кралица жена, която два пъти е била омъжена и се развеждала без уважителна причина. Отказът на краля да се вслуша в мнението на министрите заплашвал с оставка на държавното управление и конституционна рецесия. Едуард решил да не рискува, отрекъл се от трона и след половин година се венчал за Уолис. Новия крал станал принц Георг, по-малкият му брат и татко на бъдещата кралица Елизабет II.

На 1 април принц Хари и Меган Маркъл се отдръпнаха като дейни старши членове на английското кралско семейство. За да получат правото да се реалокират в Съединени американски щати, да работят и да се занимават с предприемаческа активност, те трябваше да се откажат от обръщението „ Ваше кралско височество ”, от държавно финансиране и комерсиалната марка " Sussex Royal ". През септември Хари и Меган се договориха да снимат филми и сериали за Нетфликс. Още един източник на приходи станали обществените им речи, за които им се заплащат големи възнаграждения. Хари и Меган също по този начин върнаха 2,4 милиона паунда, изхарчени за ремонта на английската им резиденция, престанаха да употребяват помощта на принц Чарлз и реализираха финансова самостоятелност от кралското семейство, написа БГНЕС. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР